###COOKIEFRAME###
###COOKIEBUTTON###
###COOKIEINFO###
Basma Plakası

Basma Plakası

Basma testlerinde test numunesi basma plakasından daha küçük olmalıdır. Basma testi esnasında numune, test plakası dışına çıkmamalıdır.

Gıda sektöründe basma testi şekerleme (bonbon), kahve tanesi ya da meyve gibi ürünlerde malzemelerin kırılma davranışı, tazeliği ya da dayanıklılığı gibi özelliklerinin tayini için uygulanmaktadır (istiflenme davranışları).

Ekmek, pasta, kek, peynir, balık ve marsmallow (kaymak benzeri) gibi elastik ürünlerde ise bu test çevrimli olarak uygulanmaktadır: Numuneye belirli bir açıda iki kez yük uygulanmakta ve serbest bırakılmaktadır. Malzemelerin basma ve serbest bırakma esnasında gösterdikleri davranış dayanıklılıkları, yapışkanlıkları, olgunluk düzeyleri ve visko-elastik özellikleri gibi sonuçları elde etmeyi sağlamaktadır.

İletişim

Zwick Avrasya
Tel.  ++90.212.871 30 10
E-Mail  info@zwick.com.tr
Hemen Başvurun

İletişim Formu
Konu*
Ülke*
* Zorunlu Alanlar